Skip to main content
AnnouncementsNyheter

Billie Gajic gör comeback! Får wildcard till Lund

Billie Gajic gör comeback! Får wildcard till Lund

Tidigare Sverige-ettan och vår kanske mest legendariske damspelare, Billie Gajic har efter en tid utanför rampljuset äntligen hittat tillbaka till banan och kommer spela tävlingen i Lund efter att ha tilldelats ett wildcard! 

 

Damklassen har utökats med två ytterligare lag. Nytt för tävlingen i lund är att två ”svenska” spelare får wild card till tävlingen och chansen att mäta sig på absolut högsta nivå. Till tävlingen i Lund är det Carla Barciela som precis som Cayetano Rocafort är bosatt i Sverige och som spelade tävlingen i Båstad som reserv som får ett av två wildcards till Lund. Där kommer hon spela med brittiskan Tia Norton. Samtidigt kan vi annonsera att vårt andra wildcard går till den legendarisk Billie Gajic! 

– Vi har haft en dialog med Billie i princip hela året, vi har följt hennes träning, haft kontakt med Andreas Johansson och vet att det här är en tjej som när hon är i form absolut hör hemma på Euro Finans Invitational. Det är jättekul att Billie är tillbaka, hon kommer lyfta de andra spelarna och nivån på svensk padel och det känns otroligt kul att hon får göra sin första riktiga tävling i sin comeback under Euro Finans Invitational. Det kommer utan tvekan spetsa till tävlingen ytterligare, Reza Deheshjoo, Tour Director

Billie kommer para ihop med supertalangen Claudia Jensen. Claudia skulle initialt spelat med Amanda Girdo men efter att ha missat de två första tävlingarna så har Amanda tvingats spela med först Ari Cañellas och senast Nela Brito. Samarbetet med Brito fungerade så väl att de båda hade önskemål om att fortsätta tillsammans. Det öppnar också för möjligheten att para ihop Claudia med Billie i ett hyperfarligt och offensivt par. 

– Billie är kanske en av Sveriges mest taktiskt och tekniskt slipade spelare och det är också egenskaper som utmärker Claudia. Här gäller det bara att man snabbt hittar varandra och spelet så kan paret bli en riktig attraktion, Gustaf Straht, Kommunikationsansvarig

Tävlingen i Lund spelas redan nästa helg 21-22 augusti och med Billie som normalt håller hus i Malmö blir det nästintill hemmaplan. Billie och Claudia har lottats i samma grupp som Åkerberg/Cañellas som spelade final senast i Båstad samt svenskparet Sofia Arvidsson/Baharak Soleymani. I den andra gruppen ser vi Girdo/Brito & Barciela/Norton få sällskap av Ajla Behram & Araceli Martinez.

För fullständig lottning och spelschema besök:

https://eurofinansinvitational.se/tournament-lund/

Så följer man tävlingen

Tävlingen i Lund spelas i Sparbanken Skåne Arena och biljetter finns tillgänglig via hemsidan. Biljetterna säljs i samarbete med Lugi Handboll. Man kan också följa tävlingarna via Cmore, Sportkanalen och Padelstreamer. 

TV-Sändningar

 

 

 

2022 Euro Finans Invitational sänds live på Sportkanalen och C More. Här nedan hittar du all information du behöver för att ta del av tävlingen live.