THE SPORT

Svensk Padel har sedan den första provisoriska banan öppnade 1998 i Båstads hamn sakta men säkert växt till att idag vara den nya svenska folksporten. Men det är inte bara i Sverige Padel har exploderat. Runt om i världen växer sporten snabbare än någon annan. I dagsläget räknar man med över 13 miljoner aktiva utövare och bara i Sverige har över 600.000 personer hittills bokat en bana.

Sporten har sina rötter i Centralamerika och i dagsläget är Argentina och Spanien de ledande nationerna. Även i Brasilien, Portugal och Italien är sporten stor, men det land som padelvärlden nu kikar extra nyfiket på är Sverige. Här byggs nya banor och hallar varje vecka, det säljs racketar, kläder och bollar i mängder, det görs ungdomssatsningar och våra bästa spelare gör stora framsteg och ansträngningar för nå världseliten.

Euro Finans Invitational är ytterligare ett steg i utvecklingen och vår ambition har sen dag ett varit att ge padel-publiken en upplevelse av högsta kvalitet och våra spelare nya större utmaningar som gör att vi närmar oss världens bästa.

THE COMPETITION

Tävlingen består av 4 deltävlingar utspridda över landet. Paren som deltar, tävlar om rankingpoäng och sist ut är mastersfinalen. Total prissumma är 1.000.000 SEK.

I herrklassen deltar 6 lag, fördelat på två grupper i varje deltävling. Vinnarna i varje grupp möter det andraplacerade laget från den andra gruppen i en semifinal. Vinnarna i semifinalerna möts sedan i finalspelet. 

Även på damsidan deltar 6 lag som fördelas i två grupper. Precis som bland herrarna. Gruppvinnarna ställs mot tvåorna i en semifinal för att sedan i finalen kora en vinnare.

Lagen består av Sveriges bästa herrar & damer som parar ihop med spanska medspelare från World Padel Tour i helt nya konstellationer. 

[instagram-feed]