Skip to main content
AnnouncementsNyheter

Utökad damklass till Lund

Utökad damklass till Lund

Damklassen får samma format som herrklassen och istället för fyra lag så kommer sex lag göra upp om titeln i Lund. Damerna får därmed fler matcher och fler spelare kommer få möjligheten att matchas mot bästa möjliga motstånd. 

 

Damklassen som under de två första deltävlingarna bestått av fyra lag utökas och ytterligare två lag kommer vara med i Lund. Damerna som tidigare börjat direkt i semifinal för att sedan spela final och placeringsmatch kommer nu istället följa samma modell som herrarna med ett mindre gruppspel om tre lag följt av semifinal och final. Man kommer dessutom spela alla matcher med Golden Point precis som herrarna. 

Ariadna Cañellas som imponerat och spelat final två gånger om, först i par med Amanda Girdo och senast i par med Anna Åkerberg blir därmed också på riktigt en del av touren. Hon och Anna Åkerberg planeras därmed spela resterande tävlingar tillsammans. Vi kommer också får se Carla Barciela återvända efter hennes inhopp under tävlingarna i Båstad. Nu får hon sällskap av den otroligt spännande britten Tia Norton som även hon var på plats i Båstad, men då som åskådare och coach åt Girdo & Brito. 

Amanda Girdo var planerad att spela med Claudia Jensen. Claudia har dock missat de två första tävlingarna och Girdo har istället parat ihop med Cañellas och senast i Båstad – Nela Brito. Efter den lyckade tävlingen tillsammans har Amanda och Nela själv uttryckt intresse för att fortsätta som par. 

– Det är viktigt för oss att stötta spelarna i deras ambitioner så klart. Amanda och Nela planerar att spela både challengers och FIP-tävlingar tillsammans och när de kom med önskemålet om att fortsätta tillsammans och matchas mot bra motstånd även på touren så var det naturligt för oss att gå dem tillmötes, Reza Deheshjoo, Tour Director

Claudia Jensen som missat de två första deltävlingarna är tillbaka och ska tävla i Lund. Supertalangen kommer spela med en ännu inte namngiven spelare. Vem den svensk som får chansen bredvid Claudia Jensen är, avslöjas inom kort. 

TV-Sändningar

 

 

 

2022 Euro Finans Invitational sänds live på Sportkanalen och C More. Här nedan hittar du all information du behöver för att ta del av tävlingen live.