Skip to main content
Nyheter

Padelstreamer visar Euro Finans Invitational

By 14/05/2021maj 17th, 2021No Comments

Padelstreamer visar Euro Finans Invitational

Tävlingarna från Helsingborg 20-22 maj som kommer sändas i CMore och Sportkanalen blir nu också tillgängliga genom streaming-plattformen Padelstreamer. I och med samarbetet blir det nu dessutom möjligt för internationell publik att följa tävlingarna. 

Padelstreamer var tidigt ute med att livesända padel genom streaming och med åren har plattformen växt både tekniskt och i användning. Nu kommer man dessutom sända Euro Finans Invitational och man är med redan från start. Tidigare har man främst sänt vardagsmatcher, seriespel och lokala turneringar men i och med samarbetet med Euro Finans Invitational och produktionsbolaget NEP kommer man erbjuda en helt ny upplevelse. 

– Padelstreamer har i några år varit pionjärer med att livesända vardagsmatcher, seriespel och lokala turneringar inom padel. Med detta samarbete lanserar vi en ny del av vår plattform för att även sända produktioner av yttersta toppklass, Andreas Harnemo, Padelstreamer.

Euro Finans Invitational som även kommer sändas via CMore och Sportkanalen har letat efter en aktör med PPV möjligheter som kan erbjuda möjligheter för de som inte har tillgång till de föregående kanalerna att se matcherna eller som inte vill följa genom pay-per-view och öppnar upp möjligheterna för den internationella padelvärlden att följa tävlingarna.  

– Även om detta är en nordisk turnering så vet vi att det finns en stor nyfikenhet på svensk padel men även de unga spanska framtidsnamnen som deltar. Den här tävlingen ger ju faktiskt publiken möjlighet att få se spelare på väg upp, som normalt sätt inte exponeras då WPT inte sänder förrän från kvartsfinalerna. Gustaf Straht, Kommunikationsansvarig Euro Finans Invitational.

Att hitta en streamingtjänst som hanterar sändningarna har varit en utmaning då kraven för att klara den högupplösta produktion är höga. Padelstreamer har med några års erfarenhet lagt kraft och tid på att utveckla just den tekniska delen och använder sig nu av servrar i världsklass för att garantera en stabil sändning.

– Vi är såklart jättennöjda att kunna landa det här samarbetet och Andreas och hans team har varit väldigt hjälpsamma och försäkrat oss om att vi ska kunna bjuda publiken på samma fantastiska upplevelse via streamingen som via TV. Reza Deheshjoo, Tournament Director.

TV-Sändningar

 

 

 

2022 Euro Finans Invitational sänds live på Sportkanalen och C More. Här nedan hittar du all information du behöver för att ta del av tävlingen live.