Skip to main content
Nyheter

Helsingborg Arena blir första spelplatsen för Euro Finans Invitational

By 22/03/2021maj 11th, 2021No Comments

Helsingborg Arena blir första spelplatsen för Euro Finans
Invitational

Euro Finans Invitational kommer spela första deltävlingen i Helsingborg Arena. Satsningen är på två år och även om tävlingen 2021 planeras att hållas helt utan publik på plats görs satsningen för att kunna garantera bästa möjliga förutsättningar för TV-publiken.

Tillsammans med CMore, Sportkanalen och produktionsbolaget NEP har Euro Finans Invitational tittat på lösningar som garanterar bästa möjliga förutsättningar för att visa högkvalitativ padel på bästa sätt. I och med samarbetet med Helsingborg Arena säkrar vi nu upp möjligheterna att placera ut banor med gott om utrymme runt omkring, optimalt ljus och perfekta kameraplaceringar.

– Vi vill ge tittarna bästa möjliga förutsättningar att följa tävlingarna och i Helsingborg får vi nu möjligheter att filma tävlingarna från optimala vinklar, med bra ljus och utan distraktioner. Helsingborg Arena är en av Sveriges finaste arenor och det är kul att man valt att vara med i den här satsningen, framförallt då Helsingborg verkligen är en central punkt för Padeln i Sverige, Reza Deheshjoo, Tour Director.

Satsningen görs över två år och även om årets deltävling mest sannolikt spelas helt utan publik
hoppas Euro Finans Invitational och Helsingborg Arena att man framöver ska kunna släppa in publik.

– Padelsporten växer i Sverige, och inte minst här i Nordvästra Skåne. Därför är Helsingborg Arena den perfekta platsen för att arrangera en så pass stor padeltävling som den vi nu planerar tillsammans med Euro Finans. Det här samarbetet ligger helt i linje med vår strävan att ständigt förnya vår verksamhet.

Dessutom är avtalet över två år och säkerställer tävlingen i Helsingborg även 2022, med en uttalad ambition om att då även kunna ta emot publik, något vi alla längtar efter säger Charlie Fält, Arenachef, Helsingborg Arena

Euro Finans Invitational kommer sändas av CMore och Sportkanalen och touren består av sju
deltävlingar som kommer spridas ut i landet. Sändningarna kommer produceras i samarbete med produktionsbolaget NEP Sweden.

Om Euro Finans Invitational

Euro Finans Invitational är en fristående padel tour för både damer och herrar med totalt sju
deltävlingar runt om i Sverige, där Sveriges bästa spelare parar ihop sig med internationella
toppspelare. Deltar från Sverige gör bland annat Sverigeettan Simon Vasquez, tidigare tennisproffset Sofia Arvidsson och supertalangen Amanda Girdo. De internationella stjärnor som deltar avslöjas längre fram.

TV-Sändningar

 

 

 

2022 Euro Finans Invitational sänds live på Sportkanalen och C More. Här nedan hittar du all information du behöver för att ta del av tävlingen live.