Skip to main content
AnnouncementsNyheterTour News

Euro Finans Invitational 2022 ställs in

Touren ställs in

Euro Finans Invitational, EFI, är en padeltävling där Sveriges bästa spelare i dam- respektive herrklass paras ihop med spanska medspelare från World Padel Tour. Tävlingen består i dagsläget av fyra deltävlingar.

På senare tid har det utöver WPT tillkommit ytterligare en helt ny tour om tio deltävlingar, Premier Padel Tour, som stöds av Quatar Sports Investments och Professional Players Association. Det pågår alltså två olika världstourer samtidigt, tourer där de bästa svenska spelarna vill medverka.

Premier Padel släppte hälften av tävlingsdatumen så sent som i slutet februari och datumen för årets resterande fem deltävlingar är inte ens satta ännu.

– Vår utmaning var att planera in EFI i den redan befintligt tajta kalendern. Tre av våra huvudspelare kan idag bara delta på två av tävlingsdatumen, säger Anders Jarlskog, ägare och titelsponsor.

Det är i dagsläget helt omöjligt att hitta sex spelhelger under 2022 som inte krockar med WPT och Premier Padel.

–Vi kan konstatera att det är omöjligt att genomföra EFI 2022 då det nödvändiga speldagarna saknas.
–Det känns oerhört tråkigt, men vi tvingas tyvärr ställa in EFI 2022. Vi får inte ihop de sex deltävlingar som

krävs för att vi ska gå runt ekonomiskt och sportsligt, säger Anders Jarlskog.

Vill utveckla svensk padel

Huvudmålet med EFI är att utveckla svenska elitspelare och få dem att komma ut på världstourerna och spela internationellt.

– Nu har vi ett par spelare som börjar etablera sig i världseliten, en del av dem tack vare EFI föregående år. Det är en positiv utveckling, men som samtidigt blir en utmaning för touren, säger Patrik Bengtsson, ansvarig för touren.

Patrik Bengtsson säger att förutsättningarna var annorlunda under 2021 och pandemin.

–Vi vill inte hindra spelare från att utvecklas i takt med internationell padel och spela utomlands. Det målet faller om vi inte kan ha de bästa svenska spelarna på plats. Internationella toppspelare har inte heller samma möjlighet att bilda par här i Sverige som under förra året på grund av de två pågående världstourerna.

Nu står EFI inför samma utmaning 2023 då både WPT och Premier padel kommer finnas kvar.

–Vi måste hitta ett nytt format för EFI 2023 och vår ambition är fortfarande att utveckla svensk padel. Om det blir mot en yngre målgrupp eller bara mot tjejer det återstår att se, säger Anders Jarlskog.

För mer information och frågor:

Patrik Bengtsson
General Manager
+46 70 555 36 66 patrik@eurofinansinvitational.se

TV-Sändningar

 

 

 

2022 Euro Finans Invitational sänds live på Sportkanalen och C More. Här nedan hittar du all information du behöver för att ta del av tävlingen live.