Skip to main content
Nyheter

Paren officiella till första upplagan av Euro Finans Invitational

By 12/04/2021maj 11th, 2021No Comments

Paren officiella till första upplagan av Euro Finans Invitational

Under de senaste veckorna har spelarna till Euro Finans Invitational presenterats en efter en, nu blir även spelarkonstellationerna officiella. Paren kommer förbli intakta genom hela turneringen och i samtliga fall utom ett ser vi svenska toppspelare i par med spanska WPT-stjärnor.

Bland paren återfinns bland annat John Larsson som parar ihop med helgens succéspelare från World Padel Tour, Arturo Coello som tillsammans med Miguel Lamperti tog sig hela vägen till semifinal. Paret Ivan Ramirez och Miguel Yanguas som nådde kvartsfinal kommer också till start, här i par med Pablo Figueroa respektive Daniel Windahl. På damsidan ser vi Tamara Icardo som även hon nådde semifinal i helgens WPT i Madrid, nu i par med Anna Åkerberg.

– Det här ger våra svenska stjärnor möjligheter att matchas mot spelare på en helt ny nivå och samtidigt med partners som i princip växt upp med Padel. Vi har tillsammans med spelarna försökt hitta konstellationer som spelmässigt skapar spännande förutsättningar och på förhand känns det helt öppet, Reza Deheshjoo, Tour Manager

Paren består precis som tidigare annonserat av våra svenska toppspelare, ihopparade med en spansk toppspelare, förutom i ett fall där Sofia Arvidsson & Baharak Soleymani valt att göra ta sig an utmaningen tillsammans. Lagkonstellationerna kommer förbli intakta under hela årets säsong av touren och det är lagen, och inte de individuella spelarna som samlar rankingpoäng.

Första deltävlingen kommer genomföras den 15-16 maj i Helsingborgs Arena. Matcherna kommer sändas genom CMore och Sportkanalen. Damtävlingen avgörs i två semifinaler, följt av en final och en placeringsmatch. Herrarna inleder med ett gruppspel med tre lag i varje grupp för att sedan spela semifinal och final.

Herrar:
Calle Knutsson / Javi Leal
Cayetano Rocafort / Gonzalo Rubio
Daniel Windahl / Miguel Yanguas
John Larsson / Arturo Coello
Pablo Figueroa / Iván Ramírez
Simon Vasquez / Antonio ”Pincho” Fernandez

Damer:
Amanda Girdo / Claudia Jensen
Ajla Behram / Araceli Martínez
Anna Åkerberg / Tamara Icardo
Baharak Soleymani / Sofia Arvidsson

Om Euro Finans Invitational

Euro Finans Invitational är en fristående padel tour för både damer och herrar med totalt sju
deltävlingar runt om i Sverige, där Sveriges bästa spelare parar ihop sig med internationella
toppspelare från World Padel Tour.
www.eurofinansinvitational.se
www.instagram.com/eurofinansinvitational/

För mer information

Reza Deheshjoo
Tour Director
reza@eurofinans.se
0739-64 46 38

Gustaf Straht
Marknad & Kommunikation
gustaf@eurofinansinvitational.se
0739-16 84 77

TV-Sändningar

 

 

 

2022 Euro Finans Invitational sänds live på Sportkanalen och C More. Här nedan hittar du all information du behöver för att ta del av tävlingen live.